Solglasögon - Smarteyes
UV400

Fullt UV-skydd för alla årstider

Skydda ögonen året runt

Du kanske är fullt medveten om och brukar skydda dig och familjen mot kraftigt solljus på vanligtvis varma sommardagar. Men något du kanske inte visste är att även en mulen dag kan den skadliga UV-strålningen tränga sig genom och skada både dina ögon och din hud. Detta gäller året om - oavsett om du åker skidor på vintern, fikar på en uteservering på våren eller promenerar längst havet på hösten. Vi alla behöver solens strålar för att leva och må bra men samtidigt måste du se till att skydda dina ögon och hud året om mot för mycket UV-strålning.

Vad innebär fullt UV-skydd?

För att skydda vår hud mot UV-strålning och förhindra solskador är vi vana att använda solkräm, hattar eller kläder. Men när det kommer till att skydda ögonen och huden runt ögonen finns inte så mycket alternativ mer än bra glasögon med fullt UV-skydd. För att på ett effektivt sätt skydda både ögonen och huden runt dem mot UV-strålning rekommenderar vi att man använder högkvalitativa solglasögon och vanliga glasögonglas med UV-skydd på samma nivå som våra bästa solglasögon – fullt UV-skydd upp till 400 nm.

Alla glasögon hos oss på Smarteyes är som standard CE-märkta och har 100% UV400-skydd. 

Barnglasögon hos Smarteyes

Barnglasögon med optimalt UV-skydd

Som förälder är det viktigt att skydda både sin egen syn mot farliga UV-strålar, men även barnens. Barn är ofta känsligare mot UV-strålning än vuxna. Dels så tenderar barn att spendera mer tid utomhus vid lek, vilket gör att de exponeras för mer solljus än vuxna. Dels så tränger det farliga uv-strålarna lättare igenom ett barns öga än en vuxen, och kan därmed skada barnens syn senare i livet.

Det är därför viktigt att välja kvalitetsolglasögon som är CE-märkta och har 100% UV-skydd när man köper solglasögon till barn och unga. Barn som använder slipade glasögon från Smarteyes kan vara trygga med att även dessa har UV-skydd och blockerar skadlig UV-strålning.

Vill du läsa mer?

Kundtjänst

Vår kundtjänst är öppen vardagar 9-18 och lördagar 9-14.

0775-70 71 00

0775707100

© Smarteyes 2023