Non-Violence Project Foundation 

Non-Violence Project Foundation (NVPF) är en icke vinstdrivande organisation som bidrar till social förändring genom utbildning; att inspirera, motivera och engagera unga människor hur man löser konflikter på ett fredligt sätt. NVPF har hittills utbildat över 8 miljoner ungdomar, lärare och sport coacher på 5 kontinenter och man har vunnit flera internationella och nationella utmärkelser.

 

Non-Violence glasögonkollektioner

Smarteyes stödjer Non-Violence viktiga arbete och vi är mycket stolta över vårt samarbete. Sedan 2016 har vi tillsammans skapat fyra glasögonkollektioner, där vi för varje såld båge skänker 50 kr till organisationen. Hittills har vi skänkt över 8 miljoner kronor - med hjälp av våra kunder.

Den knutna revolvern

Den knutna revolvern "Non-Violence" skapades av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd som en minneshyllning till John Lennon efter att han sköts till döds i New York City i december 1980. Symbolen Non-Violence representerar en universell idé om fred och icke-våld. Den säger mer än ord - obunden av kulturer, religioner och åldrar. Skulpturen finns på över trettio strategiska publika platser världen över, som till exempel utanför FN:s högkvarter i New York City, vid olympiska museet i Lausanne i Peace Park i Peking och nu senast i Beirut, Libanon..      

NVC_revolver_560x420
Den knutna revolvern - Non Violence Collections i samarbete med Smarteyes

 

 

”We are all responsible for everything that goes on”

- John Lennon

 

Non-Violence arbete

The Non-Violence Project (NVP) har i stort ett mål - att minska våldet i samhället genom utbildning. Både globalt och lokalt.

Schools for Peace

Schools for Peace är ett av Non-Violence Projects utbildningsprogram. Genom att främja värdet av självkänsla, konflikthantering och icke-våld, hjälps/utbildas unga personer i att förstå sig själva, sina vänner och vuxna runt dem, och i att komma fram till fredliga lösningar på problem som mer sannolikt fungerar för alla. Läs mer om deras projekt här.

Den knutna revolvern - Non Violence Collections i samarbete med Smarteyes