Ett glas anpassat för bilförare

Med en svag toning och en speciell antireflexbehandling som ger ökad kontrast är SmartDrive gjort för att hjälpa dig till säkrare bilkörning - både på dagen och vid bilkörning i mörker. Glaset hjälper dig vid dåligt väder, bländande ljus och när du skiftar fokus mellan olika avstånd. Med rätt glas får du dessutom bättre synkomfort och reducerar risken för trötthet – en av de stora farorna i trafiken.

För både enkelslipade och progressiva glasögon

Med SmartDrive kan du köra säkrare och komma fram piggare. SmartDrive finns som tillval för både enkelslipade och progressiva glas. Du kan välja mellan våra Comfort-glas eller våra skräddarsydda Tailored-glas. När du väljer SmartDrive till våra skräddarsydda Tailored-glas, ingår en digital mätning så att glaset kan individanpassas ännu mer efter just dig, dina ögon och ditt synfel. 

Ljusreducerande och högre kontrast i alla väder

Den svaga toningen i SmartDrive-glaset ökar kontrasten så att du får en bättre synkomfort och enklare kan urskilja hinder eller skador på vägen. Att bli bländad av en lågt stående sol, en blöt vägbana eller mötande trafik är en stor risk i trafiken. Med SmartDrive reducerar du denna risk och får en mer avslappnad körning.

Bra och snabbare fokus - på alla avstånd

I trafiken är det viktigt att kunna skifta fokus mellan olika avstånd. Till exempel när du behöver titta på instrumentbrädan under en längre sträcka på motorvägen eller när du fickparkerar. Detta ställer krav på att snabbt kunna fokusera på olika avstånd och kunna göra avståndsbedömningar. SmartDrive-glasets stora synfält är designat för snabba blickförflyttningar mellan långt avstånd och mellanavstånd. Väljer du dessutom SmartDrive till vårt skräddarsydda Tailored-glas individanpassas slipningen ännu mer efter just dig, dina ögon och ditt synfel, vilket ger ett symmetriskt synfält och mer anpassade glasögon. 

 

SmartDrive kostar 600 kronor extra, vilket gör att du kan få enkelslipade glasögon med SmartDrive-glas från 2200 kronor. Progressiva glasögon med SmartDrive-glas kostar från 4700 kronor.